Vanligaste frågorna till BRA - Just nu

Ska man bära munskydd när man flyger?

Alla passagerare över 6 år måste bära munskydd som täcker både näsa och mun. Detta gäller under hela flygningen med BRA, från ombordstigning till avstigning. Om du har ett läkarintyg där det framgår att du av medicinska skäl inte kan bära munskydd så undantas kravet på munskydd.

Är BRAs företagsrekonstruktion klar? Stämmer det och när kommer ni i så fall att börja flyga igen?

Vår företagsrekonstruktion vann laga kraft den 8 september 2020. Sedan den 8 september är alltså vår företagsrekonstruktion över. Vi startar vår inrikestrafik den 12 maj igen.

Vad har hänt med kundernas biljetter och produkter under perioden ni haft uppehåll?

Biljetterna har varit vilande och är giltiga till den 31 oktober 2021. För information om hur du använder din vilande biljett läs här

Gällande årskort, klippkort och BRA vänner poäng så kommer dessa att förlängas motsvarande tid som vi har haft uppehåll i vår flygtrafik.

Hur ser ni på marknaden? Framtiden?

Den är mycket svårbedömd. Mycket speglar hur Corona pandemin utvecklas och vilka beslut om förhållningssätt som resp. land fattar. Affärsresandet kommer under en längre period vara betydligt lägre. Det privata resandet minskar inte fullt så mycket. Troligtvis kommer det att dröja ett par år innan marknaden stabiliseras på ett nytt normalläge som kommer att vara lägre än vad det var före Corona.

När börjar ni flyga i egen regi?

Vi är startklara, bokningen är öppen och vi börjar flyga igen den 12 maj.

Vilka destinationer kommer ni att flyga till vid uppstart?

Den 12 maj börjar vi flyga till och från Stockholm Bromma, Malmö, Göteborg, Visby, Ängelholm och Umeå. Vecka 26 (dvs 28 jun-4 jul) öppnar vi upp Kalmar, Halmstad och Östersund samt Visby-Malmö och Visby-Göteborg. Under perioden 4 juli till 15 augusti kommer det att gå flygningar två gånger i veckan till Sälen från både Stockholm Bromma och Ängelholm Helsingborg. Under perioden 15 juli till 15 augusti flyger vi även till Skellefteå från Stockholm Bromma och Göteborg två dagar i veckan.

När kommer ni starta linje till Trollhättan, Sundsvall samt andra linjer som ni tidigare trafikerat?

Vi kommer att börja med ett fåtal linjer och sedan utöka successivt med fler linjer, flygplan och frekvenser när vi ser att tillräcklig efterfrågan finns. Det är för tidigt att svara specifikt ang de olika linjerna men håll utkik.

Var hittar jag era tidtabeller?

På vår hemsida hittar du information om de destinationer vi flyger samt de tidtabeller som gäller just nu. Läs mer här.