Vanligaste frågorna till BRA - Just nu

Hur påverkas ni av kriget i Ukraina?

Vi följer noggrant utvecklingen av den ryska invasionen av Ukraina. Våra tankar går naturligtvis först och främst till det ukrainska folket och dess nära och kära världen över.

Som alla vet så har krig långtgående konsekvenser och du kanske undrar hur det påverkar oss. Säkerhet är alltid är vår första prioritet. Det gör att vi konstant ser över och förbättrar flygsäkerheten och flygprogrammet för att trygga och säkra våra kunder och medarbetare.

Vi utvärderar och övervakar situationen löpande baserat på det europeiska flygsäkerhetsorganet EASAs och Transportstyrelsen riktlinjer. I dagsläget har vi beslutat om totalt flygförbud i den s.k. röda Zonen, vilket innefattar Belarus, Moldavien, Ukraina och delar av Ryssland, öster om Ukraina.

Vår verksamhet påverkas inte direkt av kriget, dock ger konsekvenserna en oro på marknaden världen över, vilket indirekt påverkar oss.

En av följderna är bland annat de stigande bränslepriserna som skett under vintern och nu rusat ytterligare den senaste månaden. På grund av de ökade bränslekostnaderna har vi infört ett bränsletillägg på 80 kronor per flygning.

Var hittar jag era tidtabeller?

På vår hemsida hittar du information om de destinationer vi flyger till, Läs mer här.

Flygtiderna hittar du när du startar en bokning.

Vilka destinationer flyger ni till idag?

Vi flyger idag mellan Stockholm-Bromma flygplats och Malmö, Visby, Ängelholm, Göteborg, Halmstad, Umeå, Kalmar, Ronneby, Växjö, Skellefteå, Östersund.

Det finns också ett antal direktlinjer som t.ex. Göteborg-Visby, Malmö-Visby, Göteborg-Århus (Danmark). Aktuella rutter och tidtabeller finns alltid i bokningen är på webben.

När kommer ni starta linje till Trollhättan, Sundsvall eller andra linjer som ni tidigare trafikerat historiskt?

Vi jobbar ständigt mot att flyga på destinationer som våra kunder och marknaden efterfrågar så håll utkik.

Ska man bära munskydd när man flyger?

Det finns inga krav på att du ska bära munskydd när du flyger med oss på BRA.

Är BRAs företagsrekonstruktion klar?

Under sommaren 2020 var BRA i företagsrekonstruktion som en konsekvens av Corona-pandemin. Vår företagsrekonstruktion vann laga kraft den 8 september 2020 och sedan dess är alltså vår företagsrekonstruktion över och vår verksamhet igång igen.