När människor träffas byts perspektiv, nya idéer uppstår och problem får sin lösning.

 

Vi vet att inrikesflyget behövs och idag finns det fler möjligheter än någonsin att flyga grönare och bidra till en hållbar utveckling, både miljömässig, ekonomisk och social. Större delen av ett företags utsläpp består ofta av de indirekta utsläppen där affärsresor ingår. Med en tydlig resepolicy som tar hänsyn till utsläpp, men också tidseffektivitet, sträcka och glädjen av att träffas, ökar möjligheten att nå uppsatta hållbarhetsmål.

Hur kan en hållbar resepolicy se ut?

 

  • För att jobba effektivt tillsammans, prioritera vilka möten som är viktiga att närvara fysiskt på och välj bästa vägen dit
  • Med SL:s tvärbana som stannar på gångavstånd från terminalen och en kvarts incheckningstid är Bromma det mest tidseffektiva alternativet för längre resor inom Sverige. Välj BRA med Bromma som flygplats
  • När flyget är det bästa alternativet, välj Bioflygbiljetten för att reducera klimatavtrycket från resan. Spara den extra kostnaden på att slippa ta taxi till mötet eller flygplatsen. Välj istället tvärbanan till och från Bromma flygplats, en snabb och smart resa och en dubbelvinst för miljön. Det behöver alltså inte vara dyrare att flyga grönare!
  • Bidra till att utveckla framtidens fossilfria flyg. Teckna avtal med BRA som är pionjärer inom hållbart flyg
  • Ta hänsyn till den sociala hållbarheten. Genom att träffa kollegor som jobbar på annan ort eller hinna hem till barnen efter jobbet ökar trivseln. Flyget gör det möjligt

"Resor i tjänsten ska vara kostnadseffektiva, energisnåla, tidseffektiva och miljöanpassade. För att skapa hållbarhet för både klimat och medarbetare, kan flyg med fossilfritt biobränsle väljas om det bedöms som mest effektivt i förhållande till frånvaro från arbetsplats, hem och familj. Ickefossila drivmedel ska alltid prioriteras om möjligt."

Produkter och lösningar som gör det lätt att flyga mer hållbart

 

Boka flygbiljetter till förmånliga priser med ett skräddarsytt och flexibelt ramavtal. Att teckna ett företagsavtal med BRA är kostnadsfritt och företaget erbjuds sammanställd miljöstatistik på det totala resandet. Den erhållna rabatten gäller oavsett om biljetten bokas via resebyrå eller hos BRA och är direkt. För dig som reser ofta i tjänsten finns ett antal gröna företagsprodukter:

Grönt Företagsavtal
Ramavtal för större företag med frekvent resebehov där de anställda flyger på Bioflygbiljetter. Biljetterna bokas i valfritt bokningssystem.
Mer om Företagsavtal
Gröna Klippkort
Ett rabatterat alternativ för företag och personer som har ett återkommande resebehov. Välj mellan olika antal Klipp. Biljetterna innehåller 50% Biobränsle.
Mer om Grönt Klippkort
Grönt Årskort
Flyg obegränsat med 100% biobränsle mellan BRAs inrikes destinationer till ett fast pris. Årskorten inkluderar högsta flexibilitet, Fast track och Lounge.
Mer om Grönt Årskort

Biobränsle som tillval i valfritt belopp

Biobränsle kan också köpas som tillval av enskilda resenärer till en flygresa eller inkluderas i ett ramavtal, där motsvarande volym beställs periodvis. Oavsett på vilket sätt biobränsle ingår i resandet, går alla intäkter oavkortat till inköp av Biobränslet.

Läs mer om biobränsle här

Vill du veta mer och BRAs gröna produkter, eller prata Hållbar resepolicy med oss?

 

Kontakta oss

 

 

På BRA har vi en lång historia av att arbeta med hållbara lösningar.

Det i kombination med det ambitiösa målet att nå netto-nollutsläpp redan 2030, gör oss till pionjär inom fossilfritt resande. För att binda ihop vårt avlånga land behövs ett transportsystem som inkluderar flyg, därför jobbar vi hårt för att hitta en hållbar framtid för flyget.

Mer om detta och hur andra uppmärksammar vårt arbete, exempelvis att BRA under 2022 bl.a. rankades i Topp 20 på Fortunes Change the World-lista och vann Transportföretagens Hållbarhetspris, finns att läsa i BRAs pressrum.

Till Pressrummet