Fyra steg mot netto-noll inrikes 2030

  1. Klimateffektiv flotta: Majoriteten av vår flotta består av flygplansmodellen ATR 72-600. Det är ett av världens mest klimateffektiva regionalflygplan som till stor del undviker höghöjdseffekten.
  2. Maximal andel bioflygbränsle: Redan idag är det möjligt att flyga på bioflygbränsle som minskar de fossila utsläppen av växthusgaser. Vårt mål är att ha 100 % bioflygbränsle i våra tankar senast 2030.
  3. Ny teknik, el- och vätgasflyg: Utvecklingen av ny teknik inom t.ex elektrifiering och vätgas går snabbt och vi har inlett flera innovativa samarbeten för att möjliggöra detta så fort som möjligt.
  4. CO2 reduktion: Den sista delen utsläpp som vi inte kan reducera i vår egen verksamhet eliminerar vi genom investeringar i koldioxidreduktion, t.ex kolsänkor.

Med bioflygbränsle i tanken

Det går att flyga mer hållbart redan idag. Därför har vi på BRA valt att, tillsammans med Fly Green Fund, blanda in bioflygbränsle motsvarande 50 % av bränsleförbrukningen under 15 flygningar mellan Bromma och Visby under Almedalen. Det minskar de fossila koldioxid-utsläppen med 40 %. Målet är att inspirera fler resenärer att välja bioflygbränsle när de flyger och vara med på resan mot ett fossilfritt flyg.

Läs mer i pressrummet

Uppgradera till vår Bioflygbiljett

Vi är stolta över att kunna erbjuda vår Bioflygbiljett till dig som vill minska ditt klimatavtryck när du flyger. En flygbiljett som sticker ut i mängden. En Bioflygbiljett genererar inköp av bioflygbränsle motsvarande 50 % av bränsleförbrukningen under en timmes flygresa. Det är samma mängd som det idag är tillåtet att blanda in i ett kommersiellt flyg.

 

Läs mer om Bioflygbiljetten

3 snabba om bioflygbränsle

Tankas bioflygbränslet jag köper i flygplanet jag åker i?
Nej. Bioflygbränsle tankas enligt en massbalans, ungefär på samma sätt som grön el tillförs elnätet. När bioflygbränslepotten, som våra passagerare bygger upp, är tillräckligt stor upphandlar vi bioflygbränslet som levereras till Bromma flygplats där det ersätter samma mängd fossilt flygbränsle. Biobränslet tankas i de flygplan som lyfter därifrån de närmsta dagarna och sänker utsläppen i hela branschen.

Vad är bioflygbränsle gjort av?
Dagens bioflygbränsle framställs ur avfall- och restprodukter från matindustrin.

Vad är skillnaden på vanligt flygbränsle och bioflygbränsle?
När man tankar bioflygbränsle minskas utsläppen av fossil koldioxid, d.v.s. den som ökar koldioxidhalten i atmosfären. Biogen koldioxid är en del i det ständigt pågående kretsloppet som inte leder till en nettoökning av koldioxid i atmosfären.

Tillsammans för framtidens flyg

Vätgasflyg

Vätgasflyg

Vi utforskar och utvecklar framtidens vätgasflyg tillsammans med ZeroAvia, Skellefteå Kraft och Skellefteå flygplats.

Läs mer

Biobränsle i tanken

100% Bioflygbränsle

Vi har genomfört världens första kommersiella flygning på 100 % bioflygbränsle och jobbar för en certifiering av ATRs motorer.

Läs mer

Elflyg

Elflyg

Vi har ett LOI och nära samarbete med elflygplanstillverkaren Heart Aerospace och sitter med i deras Advisory Board.

Läs mer

Göteborg LandvetterLyon på 50 % bioflygbränsle

Under hösten 2022 startade BRA tillsammans med Volvokoncernen en unik flyglinje med två tur-och-retur avgångar per vecka mellan Göteborg Landvetter Airport (GOT) och Lyon Saint Exupéry (LYS). Flygningarna, som går mellan två av Volvos anläggningar, görs med 50 % bioflygbränsle och möjliggör för de anställda att flyga på det mest hållbara sätt som finns tillgängligt idag. Linjen går att boka även för icke Volvoanställda som vill resa till Lyon på ett mer hållbart sätt.

Den nya flyglinjen blev den första kommersiella linjen i världen som alltid flygs på 50 % bioflygbränsle. Genom denna första flyglinje hoppas vi att vi tillsammans kan vara en inspirationskälla för andra företag att ta samma väg och välja bioflygbränsle i sitt resande.

Läs mer i pressmeddelandet

Grönare produkter för dig och företaget

Klippkort

Ett rabatterat alternativ för företag och personer som har ett återkommande resebehov. Välj mellan olika antal Klipp. Biljetterna innehåller 50 % Biobränsle.
Läs mer

Hel/halvårskort

Flyg obegränsat med 100 % biobränsle mellan BRAs inrikes destinationer till ett fast pris. Årskorten inkluderar högsta flexibilitet, Fast track och Lounge.
Läs mer

Företagsavtal

Ramavtal för större företag med frekvent resebehov där de anställda flyger på Bioflygbiljetter. Biljetterna bokas till avtalspris i valfritt bokningssystem.
Läs mer

Att resa hållbart i tjänsten

Idag finns det fler möjligheter än någonsin att flyga grönare. Med en tydlig resepolicy som tar hänsyn till utsläpp, men också tidseffektivitet, sträcka och glädjen av att träffas, ökar möjligheten att nå uppsatta hållbarhetsmål. Saknar ditt företag en hållbar resepolicy? Vi har satt ihop några exempel på vad som brukar ingå och hur du kan formulera en sådan.

Läs mer