Välj Bioflygbiljetten med 40% mindre utsläpp nästa gång du reser

 

Vill du göra ett hållbarare val när du flyger är våra bioflygbiljetter ett bra val. Bioflygbiljetterna innehåller motsvarande 50 % bioflygbränsle, beräknat på åtgången under en timmes flygresa. De kostar bara 150:- mer än en ordinarie flygbiljett och den extra summan går oavkortat till inköp av biobränsle.

Tankningen av biobränsle fungerar på samma sätt som grön el: du som kund betalar merkostnaden för bioflygbränsle motsvarande 50 % av en timmes flygresa vilket är den maximala mängden bioflygbränsle som idag får tankas på en kommersiell flygning. Tankningarna sker på Bromma flygplats några gånger per år när biobränslepotten är tillräckligt stor. På så sätt minskar vi både kostnaden för tankningen och de fossila koldioxidutsläppen för flyget. Det är bra.​

Lika enkelt som med en vanlig flygbiljett

Bioflygbiljetterna finns som Bio Light, Bio Flex och Bio Extra med samma biljettregler som sina ordinarie motsvarigheter. Du bokar och använder dem precis som vanligt. När det närmar sig avresa kan du exempelvis checka in online och ladda ned boardingkortet direkt i mobilen. 

Sök en resa

Hållbara resor i tjänsten

Vill du veta mer om hur du och andra på företaget kan resa grönare i tjänsten, teckna grönare företagsavtal eller ta del av förmånliga klippkort och årskort för Bioflygbiljetter? Kul att du är nyfiken, vi berättar gärna mer!

Läs mer här

Om biobränsle 

Biobränslet som BRA köper tillverkas av en restprodukt främst från livsmedelsindustrin. Det ger inga fossila utsläpp av koldioxid i atmosfären och minskar utsläppen med 80 % jämfört med vanligt flygbränsle. Idag är det godkänt att tanka ett flygplan med 50% biobränsle vilket motsvarar 40% lägre koldioxidutsläpp för en flygning. 

Läs mer om biobränsle