Frågor och svar - Återbetalning

Om ni inte öppnar min destination, får jag pengar tillbaka då?

Det går alltid att ångra sin vilande biljett och begära återbetalning istället även längre fram, man får då tillbaka 25% av biljettvärdet enligt en fastställd dom om ackord i Tingsrätten. Mer går att läsa här.

Jag har bokat resa via min resebyrå, hur får jag tillbaka pengarna?

Alla kunder, oavsett var de bokat sin resa, hänvisas att fylla i formuläret på vår hemsida så ombesörjer vi återbetalningen som kommer att ske senast i juli 2021.

Jag är osäker på om jag har fått min biljett återbetald. Hur hittar jag denna information?

Vi hjälper dig gärna med detta, fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så snart vi kan. När du fyller i vårt formulär är det viktigt att du anger namn och datum för resa samt vilken sträcka som är inbokad. Bokningsnumret hittar du i din bokningsbekräftelse

Jag vill ha pengarna tillbaka för min flygresa. Jag vet att ni p.g.a. företagsrekonstruktion förhåller er till ert nya offentliga ackord varav återbetalningen begränsas till 25% av biljettpriset. Det spelar ingen roll när jag får pengarna tillbaka men jag kräver 100% av biljettpriset.

Rådande omständigheter har inneburit att BRA tvingats ställa in sina flyg och försattes i företagsrekonstruktion den 6 april 2020. Vi är väldigt ledsna över denna situation men har erbjudit våra kunder att antingen få en återbetalning om 25 % av biljettpriset eller en ersättningsbiljett.

Ni som har betalat för en flygresa som har ställts in har en fordran på BRA på hela inköpspriset för biljetten. Enligt lagen om företagsrekonstruktion får BRA emellertid inte betala fordringar som har uppkommit före rekonstruktionen, så kallade gamla skulder, och i lag görs inget undantag för fordringar som är hänförliga till konsumenter. Den betalning som kan erbjudas är den betalning som föreslås i ackordet inom ramen för rekonstruktionen, dvs 25 % av fordringsbeloppet. 

Jag valde återbetalning och då efterfrågades kontouppgifter. Jag vill bara säkerställa att mejlet och länken kommer från er. Kan ni säkerställa att länken kommer ifrån er?

Ja, vi har skickat ut en länk som tar dig till ett formulär där du ska ange dessa uppgifter om du begärt återbetalning av din biljett.

Hur begär jag ut återbetalning till 25% för eventuellt kvarvarande värde på mitt årskort eller klippkort?

Har du ett årskort eller klippkort du vill begära återbetalning för ber vi dig att fylla i formuläret längst ner på sidan här.