4 nya jetflygplan i trafik från 29 mars 2020

Vi är just nu på väg att fasa ut våra tidigare jetflygplan Avro RJ till förmån för dessa nyare, bekvämare och miljövänligare Embraer 190. I slutet av mars gör Avro RJ sin sista flygning och från den 29 mars 2020 kommer vi ha fyra nya jetflygplan i trafik av modell Embraer 190.
Under våren kommer du mötas av svensktalande personal ombord.

Ett miljövänligare flyg

Några av alla fördelar med de moderna Embraer 190 är att de släpper ut cirka 20% mindre koldioxid jämfört med våra tidigare Avro RJ. Dessutom är de utrustade med winglets, eller virveldämpare, vilket gör dem mer bränsleeffektiva. Klimatfrågan är väldigt viktig för oss på BRA och just dessa fördelar var en starkt bidragande orsak till valet av både flygleverantör och flygplan.

Rymligare kabin och mer benutrymme

Även komforten har fått sig ett lyft ombord! Med 100 stolar fördelade på 2+2 sätesrader, upp till 25 cm längre benutrymme och 5 cm bredare stolar får du helt enkelt en lite bekvämare tid ombord på Embraer 190.

För den intresserade finns stolsplaneringen för Embraer 190 tillgänglig nedan.


Fördelning 12/28/4/56 stolar med pitch om 40/33/42/31.

Information för dig med barn som flyger med oss som UM eller familjemedlem som inte kan engelska

Ensamresande barn är självklart välkomna ombord som vanligt, den erfarna kabinpersonalen på flygningarna kommer att visa dem till rätta och ta väl hand om dem ombord.
Om du har en familjemedlem som inte kan engelska kan vår svensktalande stationspersonal vara behjälplig både innan och efter flygningen vid behov. Vi hoppas såklart att detta inte ska medföra några stora problem.

På vissa avgångar kommer även svensktalande servicerepresentanter från oss på BRA att finnas med ombord och kan vara behjälpliga. Finns det en oro kring detta är du varmt välkommen att kontakta vårt kundcenter så undersöker vi hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.