Coronaanpassningar

Inledning

Våra kunder och medarbetares säkerhet och trygghet har alltid högsta prioritet. För oss är det viktigt att du som kund ska känna dig trygg när du reser med oss.

Med anledning av Covid-19 har vi på BRA vidtagit ett antal åtgärder för att kunna garantera din säkerhet och trygghet ombord när du reser med oss.

Vi fortsätter vädja om att du som reser med oss i första hand följer myndigheternas allmänna rekommendationer om att stanna hemma om du visar minsta symptom på smitta eller känner dig sjuk.

Krav på munskydd

Alla passagerare över 6 år måste bära munskydd som täcker både näsa och mun. Detta gäller under hela flygningen med BRA, från ombordstigning till avstigning. Om du har ett läkarintyg där det framgår att du av medicinska skäl inte kan bära munskydd så undantas kravet på munskydd.

 

Att tänka på inför din resa samt under hela resan - från flygplats till flygplats

 

1. Stanna hemma om du känner dig sjuk

2. Tvätta händerna ofta och använd gärna handsprit överallt vart detta finns tillgängligt för dig under resan

3. Håll distans och följ anvisningarna på plats

4. Följ riktlinjerna från lokala hälsomyndigheter

5. Var på plats i god tid och speciellt om du behöver hjälp att checka in på plats.

6. Checka in online, genom att använda vår BRA app, e-mail som du fått när du bokat din resa eller via ”mina sidor” på flygbra.se

7. Följ anvisningarna på plats kring social distansering och för att hjälpas åt att hålla avstånd

 

Tack för förståelse och visad hänsyn! Tillsammans ska vi bekämpa smittspridningen!

Information gällande in och utresa till/från Sverige och Danmark

Nedan kan du läsa om vilka regler, restriktioner och rekommendationer om gäller för i och utresa från/till Sverige och Danmark:

Läs mer på Öresund-direkt här.

Ombordstigning

Du behöver vara vid gaten senast 10 minuter före avgång.

Tänk på att hålla avstånd i köer vid gate samt i samband med att ni kliver ombord på flygplanet.

Tänk på att fortsätta hålla avstånd vid ombordstigning. 

 

Luften ombord

Vi flyger enbart med moderna flygplan av flygplanstypen ATR 72-600. Tillverkaren kan visa på en låg infektionsrisk på denna typ av flygplansmodell.

ATR:s flygplanssystem säkerställer att luft i kabinen blåses tvärs över och vertikalt genom kabinen. Det är en fördel om ventilation för respektive stolssäte är på då detta bidrar till att ytterligare öka flödet av frisk luft vilket påskyndar cykeln med att byta ut luften ombord. Denna cykel möjliggör en snabb och total förnyelse av luften ombord och frisk luft strömmar in utifrån och byts ut var 5:e minut.

Städning av våra flygplan

Alla våra flygplan städas och desinficeras i enlighet med Europeiska unionens byrå för luftfartssäkerhet, *EASA:s regelverk.

*EASA är Europeiska unionens byrå för luftfartssäkerhet och är den gemensamma europeiska flygsäkerhets- och luftfartsskyddsmyndigheten.

Frågor och svar

Under avsnittet frågor och svar hittar svar på frågor kring Coronaanpassningar.

Gå till frågor och svar