Tilldelning av sittplatser ombord

Passagerare ombord Braathens flygningar blir automatiskt tilldelade sittplatser. Braathens försöker alltid i största möjliga mån att placera passagerare på samma bokning i närheten av varandra, dock kan vi inte garantera sittplatser bredvid varandra.

Önskar du en särskild placering i planet, som fönsterplats eller stolar med extra benutrymme, är det möjligt att förboka sittplats mot betalning. Här kan du förboka sittplatser.

 

 

Mat och dryck ombord

På Braathens Charter har vi möjligheten att erbjuda våra passagerare en måltid ombord. Du bokar detta via din researrangör. Vi kommer också att erbjuda olika drycker, snacks och tax-free varor (beroende på vilken destination du reser till).
Är du allergisk eller äter specialkost beställs detta via din researrangör vid bokningstillfället.

Nedan specialmåltider kan beställas på din resa med Braathens.

  • Diabetesmåltid
  • Glutenfri måltid
  • Laktosfri måltid
  • Vegansk måltid
  • Vegetarisk måltid (med mjöl och ägg)

Har du luftburen allergi kan vi aldrig garantera att det inte finns i luften ombord på våra flygplan. Meddela vårt kundcenter så informerar vi besättningen som kan informera övriga passagerare

Betalning ombord

Samtliga Braathens flygningar är kontantfria.

Mediciner

Med ombord på våra flygplan finns alltid enklare medicinsk utrustning så som huvudvärkstabletter, plåster etc.
Är du i behov av någon specifik medicin är det viktigt att alltid ha den lättillgänglig i ditt handbagage.

På alla flygningar finns mer avancerad sjukvårdsutrustning tillgänglig, men den får endast användas i akuta situationer och av legitimerad sjukvårdspersonal. Även defibrillatorer finns ombord