Här kommer några enkla tips om vad du kan göra för 
att minska din egen miljö- och klimatpåverkan:


Samåk - Ta flygbussen till och från flygplatsen! Måste du välja bil så samåk om det är möjligt, eller välj miljötaxi om du måste åka taxi.

Packa lätt - Om du måste resa med större bagage – tänk på att för varje kilo du ta bort i din packning bidrar du till att mindre koldioxid förbrukas på flyget. Glöm inte att packa handbagaget rätt så minskar du avfallet som hamnar i säkerhetskontrollen.

Tidningen - Ta bara så många tidningar du tänker läsa när du går ombord och lämna tidningen till pappersåtervinning efter flygresan. Kabinpersonalen ger dig instruktioner om vad den ska läggas.

Miljötaxi – boka miljötaxi när du beställer. Från Bromma kan du glida fram i en Tesla S elbil med Taxi Stockholms Premiumtjänst. Läs mer här.

Hyrbilen - Om du måste hyra bil på flygplatsen, välj då den mindre bränslesnålare bilmodellen. Passa på att testköra en miljöbil!

Spara energi
 - Glöm inte att släcka belysningen när du lämnar hotellrummet eller kontoret. Genom att släcka lampor och undvika stand-by-läge på din TV, video eller DVD så kan du minska dina koldioxidutsläpp med upp till 300 kilo per år.

Minska tvätten
 - Återanvänd handdukarna på hotellet när du har möjlighet till det.

Spara vatten - Välj att dricka kranvatten i stället för flaskvatten som transporterats lång väg. Duscha snabbt och effektivt. Två personer som duschar 20 minuter varje dag förbrukar ca 6000 kWh på ett år – det är lika mycket som all hushållsel för en familj!

Maten - Ät vegetariskt så ofta du kan. En vegetarisk måltid beräknas bidra till mindre än hälften så stora växthusutsläpp som en köttmåltid.

Flyg på biobränsle – Använd dina bonuspoäng till att köpa biobränsle.