Boka en resa i BRA Miljö Class

En övergång till biobränsle inom flyget minskar vår klimatpåverkan avsevärt och gör vårt flyg till ett av de effektivaste nationella persontransportmedlen.

Biobränsle väljer varje resenär själv mot en extra kostnad vid bokningen. På så sätt försäkrar sig resenärerna om att flygresan blir så grön som möjligt.

Tillägget är endast mellanskillnaden för biobränslet, eftersom det är cirka fem gånger dyrare än vanligt flygbränsle. Vi tar inte ut några extra avgifter.

Så här fungerar det

 • För enhetspriset 300 kronor per flygning byts fossilt jetbränsle ut till biobränsle i efterhand motsvarande den mängd som går åt för en snittflygning (1 timma).

 • Biobränslet fylls på i en ordinarie tankanläggning på en flygplats som BRA trafikerar och kommer på så sätt in i systemet för bränsle till flyget i Sverige.

 • BRA ser alltså till att fossilt bränsle, som annars skulle tankas av oss och andra flygbolag i stället är biobränsle. Precis på samma sätt som modellen för grön el.

 • På detta vis bidrar vi och våra resenärer till en minskning av de fossila utsläppen av koldioxid.

 • Flygplatsernas infrastruktur kring flygbränsle och tankning av flygplan innebär att inget flygbolag har egna bränslepumpar.


Frågor och svar

 

Boka en resa i BRA Miljö Class

Klippkort Miljö Class

Våra klippkort med Miljö Class är ett rabatterat alternativ för företag och personer som reser mycket på en eller flera destinationer och som vill göra sin flygresa grönare.

I klippkort med Miljö Class ingår biobränsle samt klimatkompensation. Klippkorten betalas i förväg och gäller under ett år från köpdatum. 

Läs mer

Årskort Miljö Class

Med våra årskort reser du obegränsat på samtliga destinationer till ett fast pris. Med ett årskort med BRA Miljö Class köper du 100% fossilfritt biobränsle (100 st genomsnittliga inrikesresor tankade med 100% biobränsle) samt klimatkompenserat.

Läs mer

BRA för dig som vill resa grönare.

Nu har vi gjort det ännu enklare för er som vill flyga grönare. 
Förköp det antal resor som ni önskar flyga i Miljö Class. Med BRA Miljö Class köper du 100% fossilfritt biobränsle* och klimatkompensation ingår. Sedan bokar ni era resor precis som vanligt.

Läs mer

* Biobränsle för 300 kr per sträcka motsvarar bränsleåtgången för en passagerare vid en genomsnittlig inrikesresa med BRA. Att tanka och flyga med biobränsle bidrar till minskade fossila utsläpp. Varje kilo biobränsle reducerar de fossila utsläppen av koldioxid med cirka 85 %.

 

Alla medlemmar i BRA Vänner kan byta sina bonuspoäng mot biobränsle.

Att tanka och flyga med biobränsle bidrar till minskade fossila utsläpp. Varje kilo biobränsle reducerar de fossila utsläppen av koldioxid med cirka 85 procent.

Tanka biobränsle

Välj BRA Miljö Class

För bara 300 kronor extra köper du till fossilfritt biobränsle och dessutom är resan klimatkompenserad. En god nyhet för dig som vill flyga grönare.

BRA Miljö Class

Mer om vårt arbete för grönare inrikesflyg

 • År 2016/17 bytte vi ut gamla flygplan mot världens mest klimateffektiva flygplanstyp för regionalflyg: turbopropellerflygplanet ATR 500/600.
 • Turbopropellerflygplanen trafikerar idag 19 av våra 23 inrikesflyglinjer.
 • Det blir inga höghöjdseffekter av utsläppen från BRAs turbopropellerflygplan – de flyger inte så högt. Planen flyger på cirka 6000 meters höjd. Höghöjdseffekter skapas på höjder över 8000-9000 meter.
 • Raka flygvägar minskar flygtid och utsläpp. Samtidigt är flygvägarna är en fråga för myndigheter. Vi flyger alltid så rakt det bara är möjligt.
 • Redan 2009 miljöcertifierades BRA, då som världens första passagerarflygbolag, under namnet Malmö Aviation och Sverigeflyg. Efter sammanslagning är de idag del av flygbolaget BRA.
 • Vi tror att ett fossilfritt inrikesflyg är möjligt redan till år 2030. Vårt delmål på den resan är att halvera utsläppen per passagerare till år 2025 från år 2015.
 • I mars 2018 beviljades vi medlemskap i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige.
 • Alla BRAs egna tjänsteresor görs med fem procents biobränsle.
 • 2018 lanserade vi möjlighet att köpa fossilfritt biobränsle när man bokar en biljett med oss.
 • Från april 2019 klimatkompenserar vi hela vår verksamhet.

 

Frågor och svar