Lokalt hållbarhetspris

För att uppmuntra lokala hållbarhetsprojekt vill vi lyfta fram lokala hållbarhetskämpar i varje region regioner. BRA ger därför ut ett pris i varje region till ”Årets Hållbarhetskämpe” varje år.

Samtliga BRA hållbarhetspris

ÅRETS HÅLLBARHETSKÄMPe - GOTLAND

S:T CLEMENS HOTELL

Hotell S:t Clemens får flygbolaget BRA:s hållbarhetspris på 10 000 kronor.

Priset delas ut för att uppmuntra lokalt hållbarhetsarbete och delas ut till ett företag, person eller sammanslutning som gjort en insats för hållbarhet med lokal förankring på Gotland. Nomineringarna har tagits in från allmänheten och vinnaren har utsetts av BRA Gotlands regionchef Sakarias Ronquist tillsammans med BRA hållbarhetschef Ann-Sofie Hörlin.

Hotellet ligger i Visby innerstad och drivs av familjen von Schulman, som köpte det för nio år sedan. Sedan dess har de utvecklat hotellet i en grönare riktning.

Juryns motivering till årets vinnare

Vi är glada att kunna dela ut priset till Hotell S:t Clemens. De har med sin tydliga satsning på miljö-och hållbarhet gjort många saker som gynnar Gotland. De har också fått med sig personal och gäster på resan, säger Sakarias Ronquist, regionchef Gotland hos BRA.

  • De städar helt utan kemikalier i den dagliga städningen
  • Över hälften av alla produkter på frukosten är ekologiska.
  • Alla transporter sköts av hotellets eldrivna skåpbil eller en mindre bil som går på biogas. Gotländsk vindkraft och biogas.
  • Hotellet har bytt till snålspolande duschmunstycken och LED-belysning
  • Hotellet är Svanenmärkt
  • I år ska hotellet dessutom installera bergvärme för att minska energikostnaderna ytterligare och förväntas bli ett Nearly Zero Energy hotel.
Den här sidan använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och anpassa innehåll i erbjudanden och reklam i våra digitala kanaler. Genom att använda vår webbplats godkänner du användandet av cookies.