Ängelholm 9,8°

Kullaflyg har tillsammans med de övriga Sverigeflygbolagen och Malmö Aviation blivit BRA - Sveriges nya inrikesflygbolag. För dig som kund innebär det att mycket är som förut men mycket blir också bättre. Vi ser fram emot att få bjuda dig som reser före kl. 09.00 på en lokalproducerad frukost ombord. Vi hoppas också att du ska uppskatta att flygbra.se fungerar lika bra på mobilen där du enkelt kan checka in och hantera dina bokningar. Välkommen ombord!

Boka din resa

Till/Från Flygplatsen

Några av de fördelar du kommer att uppleva med BRA:


NÄRA
Personlig service och 13 destinationer.

BROMMA
Stockholms cityflygplats med enkla byten.

ENKELT
Flexibelt resande, stort antal avgångar.

LOKALT
Kunskap och engagemang för varje destination.

FRUKOST
Lokalproducerad och jättegod till alla.

 

Tips från orten


Louise Nordahl

Skådespelare och komiker

Ostbutiken
Ostbutiken i centrum är mitt förstahandsval när jag går ut och äter lunch i Ängelholm. Det är en mysig liten butik med tillhörande restaurang och maten de serverar är lika god som delikatesserna de säljer.
Storgatan 19, www.ostbutiken.com

Havsbaden och Klitterhus
Det bästa med Ängelholm är stränderna. Om somrarna är de perfekta för sol och bad och om vintrarna utmärkta för långa härliga promenader med bästa havsutsikt.
Klittervägen 45, www.klitterhus.com

Restaurang Carl Fredrik
På kvarterskrogen Carl Fredrik i Skälderviken serveras mat i toppklass och hit går vi gärna och äter en söndagsmiddag med familjen när alla är samlade. Ett plus är att de har öppet nästan hela året runt.
Torgvägen 1, www.carlfredrik.nu

Café Lillaro
Beläget mitt ute bland åkrar och ängar vid Vejbystrand, strax utanför Ängelholm. Hit cyklar jag gärna om somrarna för att ta en kopp kaffe och en kaka i den mysiga trädgården och titta runt bland alla knasiga prylar som finns uppsatta som dekorationer inne i fiket. På vägen hem cyklar jag gärna förbi Vejby IFs loppisbutik och fyndar.
Lillahultsvägen 118, Förslöv, www.lillaro.nu

Hembygdsparken
Härifrån har jag många fina barndomsminnen och det är än idag en plats jag gärna besöker. Här finns både museer, en mindre djurpark, ett mysigt värdshus med café samt en stor lekplats för barn att leka och stoja på. Helt enkelt en perfekt plats för hela familjen!
Thorslungsgatan 13, www.engelholmshembygdspark.se

Vi bjuder på en BRA start!

Det kan aldrig vara bra att flyga på fastande mage. Därför bjuder vi våra morgontidiga resenärer på frukost fram till klockan 9.

Njut av gott Fairtrade-kaffe, nybakat bröd, yoghurt, hemblandad müsli och färskpressad must; allt i vår Bra Start-frukost är lokalt producerad på våra 13 destinationsorter – det kan till exempel vara långlagrad ost från Småland, nybakat surdegsbröd från ett bageri i Visby, Trollhätteblandad müsli eller färskpressad must från Kullabygden.

Så bekanta dig med lokala smaker, landa pigg och redo att möta dagen!

Läs mer om vårt ombordkoncept

Graffagården Båstad, lokal matleverantör

ÅRETS HÅLLBARHETSKÄMPE 2016

Mitt hav

Vi på BRA är certifierade ISO 14001:2015. Det är vi jättestolta över såklart, men vi är också stolta över vårt lokala hållbarhetsarbete. Vi delar ut lokala hållbarhetspriser på alla orter och engagerar oss i olika projekt.

I Ängelholm – Halmstad regionen har vi delat ut vårt hållbarhetspris till Mitt hav – en utställning om livet i Skäldervikens vatten. Det tillfälliga marina besökscentret Mitt hav syftar till att genom aktiviteter, utställning och miljöutbildning, väcka nyfikenhet och sprida kunskap om den marina miljön och de arter som finns i våra svenska hav. Så vårt val av vinnare kändes väldigt rätt!

Några av oss som jobbar i Ängelholm


Torbjörn Gregorioff, Regionchef

Med fötterna i regionen tar vi nu nästa steg och utvecklar ett linjenät som sträcker sig till 12 destinationer.

Victoria, Servicekoordinator

Vi erbjuder fantastisk god, lokal mat ombord och vi garanterar dig en underbar resa och en minnesevärd upplevelse!

Thomas Nilsson, Kundansvarig

Vill du veta mer om våra företagsbiljetter, årskort och klippkort är du välkommen att höra av dig till Thomas!

Anna Westeson, Sälj

Jag vill att du ska känna dig som hemma när du kliver ombord. Njut av en Kullamust, lokalproducerad mat och vår personliga service ombord.

Du har väl inte missat?

Regionchef Torbjörn Gregorioff informerar vad som händer och sker i regionen. Läs mer

Till/Från flygplatsen

För dig som kommer med bil till Ängelholm Helsingborg Airport finns det parkering intill terminalen där du kan välja mellan olika alternativ.

Det finns gott om parkeringeringsplatser på Ängelholm Helsingborg Aiport, totalt 850 parkeingsplatser, varav 600 inom inhägnat område. Betalning med mynt eller kort.

Terminalparkering 1
20 kr/timme, 160 kr/dygn

Terminalparkering 2
15 kr/timme, 140 kr/dygn 1-3
85 kr/dygn 4, 760 kr/vecka

Lågprisparkering 3
5 kr/timme, 100 kr/dygn 1-3
50 kr/dygn 4, 500 kr/vecka

Parkeringskort
Helårskort 6.200 kr
Halvårskort 3.600 kr

Här kan du beställa parkeringskort

4 st avgiftsfria handikapplatser precis utanför ankomsthallen.

Parkeringen stängs 30 minuter efter sista ankomst.

 

Flygbuss går från Ängelholm Helsingborg Airport via Ängelholm till Knutpunkten i Helsingborg och vidare till Ramlösa. Flygbussen stannar även på Ängelholms station (förbokas). Detta för att det ska vara enklare att ansluta med tåg och buss. Tidtabell och priser hittar du på Kullaflygs expedition och mer information finns på www.bergkvarabuss.se och tidtabeller

Internet på bussarna
Nu satsar flygbussarna på nya bussar utrustade med trådlöst internet och 220 volts uttag i bussen, där du kan ladda telefon/dator. Bussarna är utrustade med bord så att du kan sitta och jobba under resan.

Pris/enkel resa
Helsingborg - Ängelholm 120 kr
Flygplatsen - Ängelholm 50 kr
Barn under 12 år åker fritt i vuxens sällskap

Betalning kan ske med kort.

Hållplatser

  • Ramlösa station
  • Helsingborg Kvarnstensgatan
  • Helsingborg Knutpunkten
  • Helsingborg Konserthuset
  • Helsingborg Stattena
  • Helsingborg Berga trafikplats
  • Scandi Nord Hotell Helsingborg* (Berga)
  • Väla
  • Erikslunds hotell*
  • Ängelholms station*

* Förbeställs max 1 timme innan 042-24 80 24.

Boka FLYGTAXI för en bekymmersfri transport till och från flygplatsen.
Med FLYGTAXI är transporten till och från flygplatsen säkrad. Ett gediget nätverk av välrenommerade taxibolag ser till att din resa blir så enkel och smidig som möjligt. FLYGTAXI hämtar dig när du skall åka och väntar på dig tills du landat. Du får dessutom din taxiresa fakturerad helt enligt dina önskemål. Du slipper med andra ord taxiköer, onödig administration med mera. FLYGTAXI har alltid fasta priser, vilket gör att du redan i förväg vet vad din transfer kommer att kosta dig oavsett vart i Sverige du befinner dig.

Du kan boka din FLYGTAXI direkt på www.flygtaxi.se eller genom att ringa 08-120 920 00.

Taxi Helsingborg
Tel: 042-180 20
www.taxihelsingborg.se

Taxi Ängelholm
Tel: 0431-171 70
www.taxiengelholm.se

Mabi
Som kund hos oss får du specialpris när du bokar en miljöklassad hyrbil hos Mabi Hyrbilar.

Miljöbilar från 781 kronor
Beroende på hur stor bil du behöver väljer du Kompakt (prisklass B - 781 kronor per dygn), Mellan kombi (prisklass E - 919 kronor dygn) eller Stor kombi (prisklass I - 1094 kronor dygn). Alla bilar är miljöklassade. Exakt vilken bilmodell du får beror på tillgång på bilar just när du bokar. På Mabis hemsida kan du se vilka bilar som ingår i respektive kategori.

Så bokar du
Boka din hyrbil direkt på Mabis hemsida. Klicka på det bolag som trafikerar den ort du vill hyra bil på och välj därefter vilken bil du vill hyra.

Så hämtar du ut bilen
Bilen står och väntar på dig när du kommer till flygplatsen. Antingen möts du av personal från Mabi som lämnar över nycklar till dig eller så får du information innan avfärd att nycklarna kan hämtas i vår informationsdisk. Behöver du kontakta Mabis lokala bokningskontor ring 0431-169 19.

Hertz 0431-242 70
Avis 0431-241 75
Europcar 0431-242 55
Sixt 0431-804 60

Kör försiktigt!

Flygplats Ängelholm Helsingborg Airport

Ängelholm Helsingborg Airport
262 91 Ängelholm
station.agh@flygbra.se

Kontaktpersoner

Torbjörn Gregorioff
Regionchef
Torbjorn.gregorioff@flygbra.se

Thomas Nilsson
Företagssäljare
thomas.nilsson@flygbra.se

Anna Westeson
Företagssäljare
anna.westeson@flygbra.se