Den 22 december öppnar vi upp vinterlinjerna som tar dig direkt från Stockholm Bromma, Göteborg och Malmö till några av Sveriges bästa vintersportorter – snabbt, smidigt och lite grönare. I vinter är det dessutom premiär för den nya flygplatsen i Sälen/Trysil med direktflyg från ovannämnda orter samt Ängelholm och Växjö. Flyg grönare med biobränsle i BRA Miljö Class för bara 300 kr extra per resa.

Vi ses ombord!

Tidtabell

Destinationer Reseperiod Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
Ängelholm - Sälen/Trysil 22 dec - 12 apr                
Bromma - Sälen/Trysil 22 dec - 12 apr                
Göteborg - Sälen/Trysil 26 jan - 29 mar               
Malmö - Sälen/Trysil 22 dec - 12 apr               
Växjö - Sälen/Trysil 26 jan - 29 mar               
                 
Malmö - Östersund/Åre 23 dec - 7 apr               
Göteborg - Östersund/Åre 23 dec - 7 apr               

Nyhet! På grund av hög efterfrågan så sätter vi in två nya avgångar från Malmö till Sälen/Trysil samt till Åre/Östersund. Gäller utresa 16 februari samt 23 februari.


Du vet väl att barn flyger extra billigt på loven?

På BRA vill vi göra det enkelt och smidigt att resa med barn. Vi vet att ett miljöombyte, kanske till våra svenska fjäll, är härligt för hela familjen, speciellt under loven! 

Därför får alla medföljande barn mellan 2-11 år 90% rabatt på grundpriset, exkl. skatter, under alla lov. Barn under 2 år flyger givetvis gratis.

Läs mer

Sälen

I vinter har vi premiär för vår nya skidortsdestination, Sälen, och den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport. Sälen är Sveriges största alpina resmål med skidåkning för både stora och små skidåkare. Familjevänliga Sälenfjällen består av flera skidområden; Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället samt Stöten och Kläppen. Bra skidåkning hela säsongen med fler än 100 skidbackar totalt. Ca 50 restauranger, upplevelsehuset Experium med äventyrsbad, snow parks och flera äventyrsområden gör Sälen till ett perfekt resmål för hela familjen.

Läs mer om Sälen

Åre

Skidparadiset Åre ligger endast ca 8 mil från Östersund/Åre Flygplats. Det går inte att tänka på fantastisk skidåkning när man tänker på Åre. Fjällbyn med storstadspuls tack vare utbudet av shopping, barer och restauranger vid sidan av skidåkningen. Här finns den finaste snön och de bästa åken, med mängder av barnfamiljer, kompisgäng, skidentusiaster och livsnjutare som kommer hit varje år. Med 88 skidbackar och fler än 70 restauranger är det lätt att fördriva tiden här!

Läs mer om Åre

 

Trysil

I och med den nya flygplatsen i Sälen, Scandinavian Mountains Airport, kan du nu ta dig direkt till de norska fjällen i Trysil. Norges största skidort kring Trysilfjellet med fyra skidområden som World Ski Awards utsett till Norges bästa skidort under flera år i rad. Boenden i moderna hotell med lägenheter och hotellrum, spa och flera restauranger gör Trysil till ett fantastisk skiddestination.

Vemdalen

Cirka 12 mil från Åre Östersund flygplats ligger ännu en skidort - Vemdalen. Kanske är det lätt att missa, där tankarna kanske först går till Åre eller Sälen, men denna genuina skidort med breda skidbackar bör inte missas. Vemdalen har totalt tre skidområden; Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna. Snösäkra områden på hög höjd där boende finns nära både backar och liftar. 

Tips! Boka transfer redan nu.

Från Åre Östersund Airport

Till Åre:
Under vintersäsongen finns det flygtransfer med buss eller taxi mellan flygplatsen och Åre och Duved. Transfern stannar vid fasta hållplatser. Mer information om priser, tidtabell och biljettbokning ges av Flygtaxi.
Telefon: 08-120 920 00 

Till Vemdalen:
Under vintern tar du dig smidigt mellan Flygplatsen och Vemdalen med flygtransfer. Mer information om priser, tidtabell och biljettbokning ges av Flygtaxi.
Telefon: 08-120 920 00  

Till Frösön-Bydalen:
Transfer till Frösön-Bydalen 150 kr/pers. Minimum 4 personer (600 kr).
Transfer bokas hos Sara, 0643-32011.

Från Scandinavian Mountains Airport

Du tar dig smidigt till och från flygplatsen i Sälen/Trysil med transferbussen som har 6 avgångar vid varje in- och utflygning. Du bokar din biljett hos Scandinavian Mountains Airport eller via respektive anläggnings hemsida. Förköp rekommenderas, obokade biljetter säljes i mån av plats.

  1. Kläppen 45 min
  2. Lindvallen 25 min
  3. Högfjället 20 min
  4. Hundfjället/Tandådalen 10 min/15 min
  5. Stöten 18 min
  6. Trysil/Fageråsen 40 min/1h

 

Boka här

Hållbar och naturnära transfer i Sälen

För den äventyrliga, som vill resa riktigt hållbart, erbjuder nu Skistar i samarbete med Peakpoints hundspannstransfer från flygplatsen Scandinavian Mountains Airport till fjällen i Sälen. 

En unik transfer där du, med hjälp av runt 10 Alaskian Huskies, tar dig direkt från flyget till Hundfjället, Tandådalen och Högfjället. Varma kläder får lånas vid ankomst och resan tar totalt ca 45 min till Hundfjället och Tandådalen samt ca 60 min till Högfjället.

Boka din hundspannstransfer

Foto: Peakpoints

Du bokar enkelt ditt boende i Åre, skidskola och skidor på Skistar.com.
Med ett Skipass får du tillgång till härlig skidåkning och kan delta i aktiviteter i och kring skidbackarna.

Information inför vinterns resa

Snö och kyla är vanligt i vårt avlånga land. Vi ska göra allt för att din flygresa ska bli så smidig som möjligt även under vintern. Läs mer om hur du själv kan hjälpa till för att resan ska bli så bra som möjligt.

Läs mer