Ha det bra hela resan
24 timmars öppet köp *
Frukost/fika ombord ingår alltid
Checka in fram till 15 min före avgång

Flyg till Finlands huvudstad

Med BRA flyger du enkelt till och från Helsingfors flygplats med anslutning till destinationer i hela Sverige. Flyg direkt till Stockholm Bromma flygplats och vidare till bland annat Göteborg, Malmö, och Visby.

 

  • Flygplatsnamn: Helsinki Airport (HEL)
  • Mat ombord: Gratis Frukost eller fika
  • Bioflygbiljett: Ja, finns att välja
  • Direktflyg: till/från Stockholm Bromma
  • Flygtid: 1 h 10 min Stockholm—Helsingfors
  • Restid flygplats till Helsingfors C: ca 30 min

Upptäck Helsingfors - Boka flygbiljetter

Smaka på det lokala köket i  saluhallen, upplev utsikten från Skywheel eller tempelplatsens kyrka insprängd i berget och den vackra domkyrkan. Här är möts ni av kultur, mysiga gågator, storstadspuls och restauranger med närhet till natur, hav och hälsa. Strax utanför finner ni Sjöfästningen Sveaborg, utsedd till ett av Unescos världsarv.

Helsingfors passar lika bra för hela familjen som på tu man hand. Ta en familjetur till Nöjesfältet Borgbacken eller undervatten zoot Sea land, och avsluta med en fika på Fazercafeet.

Helsingfors är lätt att upptäcka både kommunalt, med cykel eller till fots för såväl hela familjen som på tu man hand eller med vännerna.

Ta dig till och från Helsingfors Flygplats i Vantaa

Buss

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken mellan Helsingfors-Vanda flygplats och storstadsområdet sköts av Helsingforsregionens trafik. Dessutom stannar många långdistansbussar vid flygplatsen. Mer information får du på tjänsteleverantörens webbplats – Helsingforsregionens trafik och Matkahuolto långdistansbusstjänst.

Finnairs Citybussar

Du kan även resa till och från Helsingfors-Vanda flygplats med Finnairs citybussar, som trafikeras av Pohjolan Liikenne. Bussar avgår från flygplatsen och Helsingfors centrum var 20:e minut. Visa tidtabellen Köp biljetter

Flygbuss

En flygbuss kör gratis mellan parkeringarna och terminalerna på Helsingfors-Vanda flygplats omkring var 15:e minut från 03.30 till 01.30.

Busstransport till hotell

Det finns en gratis bussförbindelse till hotell i närheten. Kontakta ditt hotell för mer information.

Taxi

Taxiresa från flygplatsen till Helsingfors centrum tar cirka en halvtimme och kostar 35-40 €. Taxistationer finns strax utanför terminalernas ankomstområden.

Tåg

Lokaltågen P och I trafikerar mellan flygplatsen och Helsingfors centrum. Resan tar cirka 30 minuter. Du hittar lokaltågens tidtabeller, rutter och biljettpriser på HSL:s webbplats.

På flygplatsen kan du köpa biljetter till P- och L-tågen.

Parkering

På Helsingfors flygplats kan du välja mellan olika parkeringsalternativ. Du kan parkera din bil i ett av parkeringsområdena i närheten av terminalen eller välja att lämna den i en parkeringsplats lite längre bort dit du får gratis busstransfer.

Besök gärna flygplatsens hemsida för att få veta mer om de olika parkeringsmöjligheterna och priser.

Har du frågor om parkering på flygplatsen är du alltid välkommen att kontakta Informationen:
Telefon: +358 (0)200 14636

Hyrbil

Det finns fem biluthyrningsfirmor på flygplatsen. Biluthyrningsfirmornas servicediskar finns i förbindelsegången mellan terminal 1 och 2.
Hyrbilsparkeringen finns i parkeringshus P3B.

Flygplatsen - kontaktinformation

Flygplats Helsingfors-Vanda Airport

ADRESS

Helsingfors-Vanda Airport
01531 Vanda
Finland

www.finavia.fi/sv/flygplatser/helsingfors-vanda

FÖR BOKNING OCH PRISINFORMATION

Kontakta vårt kundservice